Projecte Líban 2017

Com bé saps, la MARINA TRAIL és una cursa de muntanya solidària. Cada any, els beneficis que se’n treuen, es destinen íntegrament a un projecte educatiu al Sud de la Fundació PROIDE. En aquesta edició, el projecte seleccionat se centra en el reforç escolar de nens i nenes refugiats sirians i libanesos al Líban. En el primer cas, es tracta d’infants que han fugit de casa seva degut a la guerra i en molts casos porten mesos o fins i tot anys sense escolaritzar. En quant als infants libanesos, es tracta de nens i nenes en situació precària que tot i estar escolaritzats, necessiten també un reforç escolar per a poder seguir el curs amb normalitat. Aquest suport pot evitar situacions com matrimonis precoços o que caiguin en mans de grups radicalitzats.

Vols saber-ne més? Aquí tens un dossier amb tots els detalls.

Un 40% de les inscripcions es destina directament al projecte, el que significa 2 dies de reforç escolar per a un d’aquests nens i nenes. Col·labora amb el projecte i ajuda’ns a incrementar-ne el seu impacte social.

 

Projecte Lima 2016

El projecte Lima 2016 tracta la igualtat d’oportunitats per als joves d’un assentament humà a Lima. El Colegio Signos de Fe, situat a Huáscar-Manos de Dios, al districte de San Juan de Lurigancho, els alumnes reben, a més de l’educació reglada i formal, formació professional per tal de facilitar la seva incorporació al mercat de treball.

El projecte té per objectiu millorar l’equipament bàsic del Taller de Fleca. Això permetria:
a) Millorar el procés d’aprenentatge dels estudiants, ja que podrien posar en pràctica allò que aprenen des de la vessant teòrica usant uns equips adequats.
b) Generar ingressos econòmics a partir de la venta dels pans, galetes i pastissos del taller de fleca que servirien per aquells alumnes amb dificultats econòmiques més importants i una part dels beneficis també es reinvertirien al taller per al seu manteniment.

Podeu veure el projecte en aquest enllaç.

Projecte Togo 2015

Construcció d’una aula a Namotong (Togo). Els seus objectius són:
– Crear una aula a l’escola del poblat de Namotong on hi ha 4 nivells de primària amb 247 alumnes distribuïts en 4 classes (la mitjana és de 61 alumnes per aula).
– Una de les aules encara roman construïda amb materials tradicionals (pals de fusta, fulles i tova). L’objectiu és substituir-la per una aula construïda amb materials moderns més resistents als aiguats i els vents de l’època de pluges.
– Millorar les condicions de l’espai educatiu, fent una aula més àmplia, airejada i lluminosa.

Podeu veure el projecte sencer al següent dossier.